זוהי תרגום מכונה של המסמך המקורי באנגלית. במקרה של סתירה בין תרגום זה לבין הגרסה המקורית באנגלית, הגרסה באנגלית היא הקובעת. קרא את הגרסה המקורית באנגלית


סנכרון פרטי: סנכרון בין כל המכשירים שלך

שמור על שיחות והגדרות מסונכרנות בין הטלפון, הלפטופ והדפדפן שלך. סנכרון פרטי הוא אופציונלי — Caiioo עובד מצוין גם במצב לא מקוון.

למה להשתמש בסנכרון פרטי?

  • גישה מכל מקום — התחל שיחה בטלפון, המשך בלפטופ
  • בלי העתק-הדבק — הגדרות ומיומנויות מסתנכרנות אוטומטית
  • מאובטח — הכל מוצפן לפני שהוא עוזב את המכשיר שלך
  • פשוט — פשוט הפעל ושכח מזה

הפעלת התכונה

  1. עבור אל הגדרות > קישוריות > סנכרון פרטי
  2. לחץ על "הפעל סנכרון פרטי"
  3. התחבר באמצעות חשבון ה-Google שלך
  4. צור ביטוי סיסמה להצפנה — תגדיר זאת פעם אחת, וממנו נגזר מפתח ההצפנה שלך. ל-Caiioo אין גישה אליו לעולם.
  5. סיימת — הסנכרון מתחיל באופן אוטומטי

הנתונים שלך מוצפנים באמצעות AES-256-GCM לפני שהם עוזבים את מכשירך. שרתי Caiioo לעולם אינם רואים את השיחות או ההגדרות שלך — אלא רק גושי נתונים מוצפנים ב-Google Drive שלך.

ביטוי הסיסמה שלך נשמר בכל מכשיר. לאחר שהזנת אותו, הוא נשמר באותו מכשיר — כשהוא מוצפן במנוחה — כך שהסנכרון מתחדש אוטומטית בעת הפעלת האפליקציה; לא תתבקש להזין אותו שוב בכל הפעלה מחדש. עדיין תצטרך להזין אותו פעם אחת בכל מכשיר חדש (הוא לעולם אינו מסתנכרן או עוזב את המכשיר), וכיבוי הסנכרון או יציאה מחשבונך מסירים את העותק השמור.

מה מסתנכרן

  • שיחות — כל ששששורות הצ'אט והיסטוריית ההודעות שלך
  • הגדרות — ערכת נושא, העדפות דגם ומצב, בחירות כלים
  • אישורי ספק — מפתחות API וחשבונות ספק AI מחוברים
  • פרופילים — הפרופיל שלך ומשתנים מותאמים אישית
  • מיומנויות — ההנחיות והתבניות המותאמות אישית שלך
  • מצבים — מצבים מותאמים אישית שיצרת
  • שרתי MCP — שילובי הכלים המוגדרים שלך
  • תזכורות — טריגרים מתוזמנים
  • דפים שנלמדו — אתרים שלימדת את Caiioo עליהם
  • זיכרון — מה שאינטואיציה אישית זכרה מהשיחות שלך, מוכן לשימוש במכשיר חדש

חלק מהגדרות המראה מגובות מבלי להיות מועתקות בין מכשירים. גודל גופן, לדוגמה, נשמר בנפרד לכל מכשיר, כך שמכשיר משוחזר מקבל גודל משלו מבלי לגרום לטלפון שלך לרשת את קנה המידה של שולחן העבודה שלך. הגדרות שגיאות הגיוניות רק במכונה אחת, כגון דגמי קול מקומיים שהורדו והגדרת אפליקציית שולחן עבודה, נשארות במכשיר ההוא.

איך זה עובד

הכל קורה ברקע:

  1. אתה מבצע שינוי בטלפון שלך (שיחה חדשה, מיומנות חדשה וכו')
  2. Caiioo מוצפן אותו עם המפתח המופק מביטס הסיסמה שלך
  3. הוא מעלה ל-Google Drive שלך
  4. המכשירים האחרים שלך בודקים שינויים כל מספר שניות ומורידים אותם
  5. אתה רואה את השינוי תוך שניות

מפתח ההצפנה לעולם אינו עוזב את המכשיר שלך. רק אתה (עם ביטס הסיסמה שלך) יכול לפענח את הנתונים שלך.

כאשר שולחן עבודה נגיש באותה רשת מקומית, המכשירים שלך יכולים להשתמש בו כנתיב מהיר יותר. נתיב זה עדיין כותב דרך אותו עותק מוצפן של Google Drive, כך שמעבר בין חיבורים מקומיים לאינטרנט לעולם אינו יוצר היסטוריה שנייה.

כאשר שני מכשירים הוסיפו שניהם לאותה שיחה, מחוון הסנכרון מדווח שהוא ממזג את העריכות המסונכרנות שלהם להיסטוריה אחת, ומתנקה ברגע שהשיחה המאוחדת מוכנה.

שיחה אחת, כל המכשירים שלך

כאשר Private Sync מופעל ומחוברים לאותו החשבון בכל מקום, המכשירים שלך יוצרים את ה-Private Constellation שלך — השם שניתן ב-Caiioo לרציפות בין מכשירים (בתוכניות Pro ומעלה; מכשירים בתוכנית Free עדיין מסנכרנים שיחות, אך אינם מצטרפים לקונסטלציה). שיחה כבר אינה כבולה למכשיר שבו היא התחילה:

לכל שיחה יש מכשיר מארח. המארח הוא המכשיר שמריץ בפועל את הסוכן — עם התיקיות, הכלים והחיבורים שלו. אפליקציית שולחן עבודה, טלפון או תוסף לדפדפן יכולים לשמש כמארחים. תגית בתיבת הכתיבה מציגה את המארח הנוכחי; לחצו עליה כדי לפתוח את בורר ה-Conversation host device והחליפו באמצעות Use this device. מכשירים שהפסיקו להגיב (טלפון בכיס, מחשב נייד במצב שינה) נשארים ברשימה עם ציון הזמן שחלף מאז שנראו לאחרונה, ומוצגים באפור לאחר שלא היו פעילים זמן מה — העברה אוטומטית (handoff) עדיין דורשת מכשיר שמחובר בפועל לרשת.

שליטה מכל מקום. שלחו הודעה מהטלפון שלכם אל שיחה שמתארחת ב-Mac שלכם, והיא תרוץ על ה-Mac — עם התיקיות והכלים של ה-Mac — בעוד שהתשובה מוזרמת בשידור חי בשני המסכים. הגדרות המודל, המצב, השפה ומנגנון החשיבה (reasoning) שבחרתם מועברות יחד עם התור. מפתחות ה-API שלכם לעולם אינם נשלחים עם ההודעה; המארח תמיד מתחבר לספקים באמצעות פרטי הגישה הפעילים שלו. השתמשו באותם פקדי Send to agent,‏ Interrupt and send ו-Stop generating מכל מכשיר. מכשיר שהחמיץ חלק מהתור ישלים את הפער באופן אוטומטי כשתחזרו אליו.

בזמן שתור רץ מרחוק, באנר מציג Agent is running on …, לצד כפתור Use this device אם תעדיפו להעביר את השיחה למכשיר שבידכם.

הודעה ששלחתם בזמן ניתוק תימסר מאוחר יותר. אם המכשיר שממנו אתם מקלידים אינו מצליח לתקשר עם המארח כרגע — אתם ברכבת, המחשב השולחני במצב שינה — ההודעה נשמרת במכשיר שלכם עם הכיתוב Queued — will send to {name} when your connection returns בתיבת הכתיבה. היא תישלח אוטומטית ברגע שהמארח יהיה נגיש, כולל לאחר הפעלה מחדש של האפליקציה או העברת השיחה למארח אחר. שום דבר אינו הולך לאיבוד בדממה.

שימוש בתיקיות המארח, מכל מכשיר. כאשר שיחה מתארחת במקום אחר, תפריט ה-Folders בתיבת הכתיבה פונה לאותו מחשב ומציג Folders on {computer} — התיקיות שלו, ולא אלו שבמכשיר שבידכם — עם Mount new folders from {computer} כדי להוסיף תיקייה נוספת. אם המארח הוא טלפון, או שאינו נגיש, התפריט מציין זאת במפורש במקום להציג רשימה שגויה.

נעלו את הטלפון באמצע משימה, והמחשב השולחני ישלים אותה. ב-Settings > Connectivity > Private Constellation (Multi-device Continuity) (חפשו בהגדרות "Constellation" אם אינכם רואים זאת), בחרו מה יקרה כאשר טלפון ננעל באמצע תור: Off (pause and wait for the phone),‏ Always continue on preferred desktop, או Ask once when starting long turns. בחרו איזה מחשב שולחני יקבל את השליטה באמצעות כפתור ה-Prefer שלצידו תחת Your devices — הבחירה הנוכחית שלכם תוצג לצד Preferred desktop host. תור שהועבר מסומן בבירור בטלפון במקום להציג אנימציית טעינה אינסופית, והתשובה שהושלמה מסתנכרנת בחזרה כך שהיא ממתינה לכם כשתחזרו. גם כאשר משאירים את ה-handoff כבוי, הטלפון שולח שינויים ממתינים בשיחה בעת הנעילה ומנסה לשלוח שוב כל מה שנותר בפעם הבאה שתפתחו את האפליקציה.

מתן שמות והסרת מכשירים. פתחו את Settings > Connectivity > Private Constellation (Multi-device Continuity). תחת Name this device, הזינו שם שימושי ולחצו על Save. תחת Your devices, מכשירים פעילים וכאלו שהיו פעילים לאחרונה מציגים את מצבם הנוכחי ואת זמן הפעילות האחרון שלהם. לחצו על Remove לצד מכשיר שאינכם משתמשים בו עוד; למכשיר שבו אתם משתמשים כעת אין פעולת Remove.

שימוש ב-Caiioo בדפדפן במכשיר אחר

אפשרות זו נפרדת מסנכרון פרטי. קיימות שתי דרכים לפתוח את Caiioo בדפדפן במכשיר אחר בזמן שהכול ממשיך לפעול במחשב הראשי שלך:

גישה מרחוק באמצעות ממסר פרטי (עובד מכל מקום)

  1. במכשיר הראשי, עבור אל 'הגדרות' > 'קישוריות' > 'חיבורים' והפעל את ממסר פרטי
  2. העתק את הכתובת שמופיעה — relay.caiioo.ai/app
  3. פתח אותה בכל דפדפן במכשיר השני והתחבר עם אותו החשבון
  4. אין צורך בקוד התאמה; החיבור מוצפן מקצה לקצה ומגיע רק למופע שלך

התאמת Caiioo Bridge (באותה רשת מקומית, עם קוד)

  1. עבור אל 'הגדרות' > 'קישוריות' > 'חיבורים' > Caiioo Bridge > 'התאם מכשיר'
  2. יופיע קוד בן 6 תווים — תקף ל-5 דקות, לשימוש חד-פעמי
  3. פתח את אותה כתובת URL במכשיר השני והזן את הקוד
  4. הגבלת קצב: 10 ניסיונות לכל כתובת IP בדקה
  5. הפעלה מחדש של השרת מבצעת התאמה מחדש באופן נקי

אם הכתובת מתחילה ב-https://, הדפדפן שלך יציג אזהרה חד-פעמית על כך שהאישור הוא בחתימה עצמית — הוא מגיע מהמחשב שלך ולא מהאינטרנט הרחב. המשך מעבר לאזהרה; ללא אישורה, תכונות מאובטחות לא יהיו זמינות במכשיר זה.

הערה: אפליקציית שולחן העבודה נשארת במחשב זה כברירת מחדל; גישת LAN מופעלת רק לפי בחירה דרך 'הגדרות' > 'קישוריות' > 'חיבורים'. אסימונים ניתנים רק לבקשות localhost גם כאשר גישת LAN מופעלת. המתג גישת LAN מופיע רק במכשירים שיכולים בפועל להציע אותה — אפליקציית שולחן עבודה. ב-iPhone, במכשיר Android או בלשונית דפדפן לא תראה אותו, מכיוון שאין שם דבר לשתף.

פתרון בעיות

הסנכרון לא עובד?

  • בדוק את החיבור לחשבון Google שלך ב'הגדרות' > 'קישוריות' > 'סנכרון פרטי'
  • אם תוקף האסימון של Google פג, לחץ על "חבר מחדש את Google"
  • ודא שיש לך מקום פנוי ב-Google Drive
  • ודא שביטוי הסיסמה שלך תואם למה שהגדרת במכשיר השני
  • נסה לכבות את הסנכרון ולהפעיל אותו מחדש

שכחת את ביטוי הסיסמה? אין אפשרות שחזור — ביטוי הסיסמה לעולם אינו עוזב את המכשיר שלך, ולכן Caiioo אינה יכולה לאפס אותו. אם איבדת אותו, השבת את הסנכרון במכשיר אחד, השתמש באפשרות מחק את כל נתוני Drive (ב'הגדרות' > 'קישוריות' > 'סנכרון פרטי') כדי לנקות את העותק המוצפן בענן, ולאחר מכן הפעל מחדש עם ביטוי סיסמה חדש.

רוצה לכבות את הסנכרון? עבור אל 'הגדרות' > 'קישוריות' > 'סנכרון פרטי' ולחץ על "השבת סנכרון פרטי". הנתונים שלך יישארו במכשיר שלך, אך לא יסתנכרנו יותר למכשירים אחרים. פעולה זו גם מסירה את ביטוי הסיסמה השמור מהמכשיר. כדי להסיר גם את הגיבוי המוצפן מ-Google Drive שלך, השתמש באפשרות מחק את כל נתוני Drive.

פרטיות

ראה פרטיות ונתונים לפרטים מלאים על האופן שבו נתוני סנכרון פרטי מוצפנים ומוגנים.


This guide is maintained by the Caiioo team using Slate, our built-in editor.